Fémdekor Kft. facebook

Korlátok tűzi horganyozása


Több más oldalon is említettem már a tűzi horganyozás fontosságát, de most itt is összefoglalom a főbb érveket a tűzi horganyozás mellett.

Mi az a tűzi horganyozás?

A tűzi horganyozás egy felületkezelő (megóvó) eljárás. Gyakorlatilag arról van szó, hogy az elkészült kovácsoltvas korlátot elszállítjuk egy tűzi horganyozó üzembe, ahol letisztítják, savba majd forró cinkbe mártják. A cink bevonja a korlát felületét, így később a korlát nem fog rozsdásodni, valamint a festék is tovább rajta marad. Hosszú távon rendkívül hasznos, hisz a majdani újrafestések is sokkal egyszerűbbek, olcsóbbak lesznek, mivel nem kell a rozsdát pucolgatni.

Tűzi horganyozás

Költség vagy megtakarítás?

A horganyozás első körben plusz költségnek látszik, de ez nem így van! Ha azt vesszük, hogy a festék akár 3-4 évvel is tovább tart, mint egy sima vaskorlát esetében, akkor már előnyben vagyunk. Nem árt azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy az újrafestések ideje is lényegesen rövidülni fog, mivel nem kell a rozsdával bajlódni. A korlátja álaga sem fog romlani, nem fog elrohadni, mivel a horgany réteg megóvja a szerkezetet. Amikor egy korlát elkezd rozsdásodni, akkor a rozsdás lé elkezdi a környezetet összemocskolni, ha lefolyik a ház falán, akkor biztosan összekeni azt, ezzel kárt okozva Önnek.

A horganyozás ára méterenként kb. 4.600 Ft plusz kiadást jelent. Annyit mintha egyszer újrafestenénk a korlátot. Ez a költség már az első újra festés alkalmával megtérül.

Mikor kérje a tűzi horganyozást?

Minden esetben, ha kovácsoltvas korlátja olyan helyre kerül ahol csapadék, pára érheti, tehát házon kívül.

Hasznos
Kalkulátorok
Fémdekor Kft. Facebook csatorna

Tisztelt Ügyvezető Úr!

Mindenekelőtt köszönöm a profi kivitelezést. A munka során egy apróságtól eltekintve, aminek a megoldása folyamatban van, mindennel meg voltam elégedve. Külön tetszett, hogy kollegái a gyártás folyamán végig tartották velem a kapcsolatot, és az egyes részegységek elkészültekor kikérték a véleményemet, hogy az addig elvégzett munka olyan-e, mint amit elképzeltem. A beépítés folyamán is minden úgy történt, ahogy azt kollegáival előzetesen megbeszéltem. A munka a cudar időjárás ellenére is flottul, gördülékenyen ment. Az úszó kapu egy kicsit távolabb került a kerítés oszlopától, mint azt elképzeltem, de a probléma megoldása folyamatban van. A végeredménnyel nagyon meg vagyok elégedve. A kerítés nagyon tetszetős, a beszerelés pontos. Még most, a beszerelés után néhány nappal is hosszú percekig szoktunk benne gyönyörködni az ablakból a családommal! Örülök, hogy Önöket választottam!

Tisztelettel: V. Zsolt Kistarcsa

Munkájuk minőségével kapcsolatban már a honlapon nézelődve sem volt kétségem. A felmérés is nagyon barátiasan zajlott, jól jöttek a segítő ötletek. A kész lépcsőkorlát pedig sokkal, de sokkal szebb lett, mint azt vártuk! Nagyon szépen köszönjük a gyors és szép munkát, az alkalmazottak részéről a kedvességet. Bizton mondhatom, még találkozunk!

Hock család Kerepesről

Nagyon korrekt szolgáltatás, segítőkész, hasznos tanácsadással már a tervezés időpontjától. Köszönjük a precíz, minőségi, remek munkát a csapat összes tagjának!

Kellemes Ünnepeket Kívánunk!

Tisztelt Uram,
ha egyetlen szóval lehet jellemezni a munkát akkor csak annyit mondanék hogy Profi. tényleg pontos, precíz megbízható volt a kivitelezés.

Köszönettel Lehoczky Imre

Kovácsoltvas korlát - FémDekor Kft. | ©2010 Minden jog fenntartva